Çağ Üniversitesi'nde Mezuniyet Töreninde Buruk Sevinç Yaşandı

EĞİTİM Yayın: 17 June 2015 - Wednesday - Güncelleme: 17.06.2015 10:47:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Bayboğan Vakfı Çağ Üniversitesi 2014-2015 eğitim-öğretim dönemi mezuniyet töreninde tüm okul ve katılımcılar Özgecan Aslan'ın katledilmesi nedeniyle buruk sevinç yaşadı.

 

Tarsus Yenice’de bulunan Yaşar Bayboğan yerleşkesinde düzenlenen ve öğrenci ailelerinin de yoğun ilgi gösterdiği törende konuşan Çağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. H. Çetin Bedestenci, bir dünya üniversitesi olan Çağ Üniversitesi’nden bu yıl 723 öğrencinin mezun olduğunu, ancak mezuniyet sevincini öğrencileri Özgecan Aslan’ın hunharca öldürülmesi nedeniyle buruk bir şekilde kutladıklarını söyledi.

 

Bedestenci, “Bizler bu ulvi bayrağı devraldığımız eğitim aşığı kurucumuz merhum Yaşar Bayboğan’a ve onun eseri eğitimce öncü marka olan Çağ’a sahip çıkıyoruz. Biliyoruz ki Yaşar Bayboğan’da bizlerle gurur duyuyordur. Alanlarında başarılı isimler olarak profesyonel iş yaşamında yerini alacak olan mezun öğrencilerimizin ülkemize değer katacak olmaları bizleri biraz olsun rahatlatmaktadır” dedi.

 

Çağ Üniversitesi Senatosu olarak Özgecan Aslan’ın katledilmesi nedeniyle bu yılki bütün sosyal ve görsel etkinlikleri iptal ettiklerini belirten Bedestenci, “Bu yıl bizim için gerçekten buruk bir yıl. Sizler gibi pırıl pırıl bir kardeşinizi vahşice bir cinayetle kaybettik. Milletçe acımız büyüktü. Ailemizin bir ferdini yitirmek bizi derinden yaraladı. Özgecan Aslan yavrumuzu bir kez daha derin üzüntü ve rahmetle anıyoruz. Dilerim, böyle acılar bir daha hiç yaşanmasın” diye konuştu.

 

Büyük önder Atatürk ve tüm şehitler ile Özgecan Aslan için saygı duruşunda bulunulan mezuniyet töreninde konuşmasını sürdüren Çetin Bedestenci“Avrupa Komisyonu tarafından, tüm Avrupa’da tanınılırlığımızı sağlayan ‘Diploma Etiketi Eki’ ve ‘Mükemmeliyet’ belgeleriyle ödüllendirilen üniversitemizde, en az iki yabancı dil bilen, genel kültür düzeyi yüksek, karar verme yeteneğine sahip, etik değerlerle bezenmiş, çağdaş iletişim ve bilişim teknolojilerini kullanabilen iyi insanlar olarak yetiştirmeye çalıştık. Çabalarımızın boşa gitmediğini biliyoruz ve bununla gurur duyuyoruz. Çağ ailesi olarak gelişmeyi ve ilerlemeyi hız kesmeden sürdürmekteyiz” şeklinde konuştu.

 

Daha sonra Fen Edebiyat Fakültesi bölümleri, Hukuk Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi bölümleri ile Meslek Yüksek Okulu bölümleri birincilerine plaketleri ve diplomaları törenle verildi

Mezuniyet törenine Çağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. H. Çetin Bedestenci, Çağ Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkan vekili Prof. Dr. Yener Gülmez, Üniversite’nin akademisyenleri, öğrenciler, velileri ve yakınları katıldı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
ss