Çukurova Havalimanı 1. Açılış Yıldönümünü Kutladı
Uluslararası Çukurova Havaalanı hizmete açılışının birinci yılını pasta keserek kutladı.

SELAHATTİN ÖZBOZKURT
SONMANŞET.COM- Çukurova bölgesinin dünyaya açılan kapısı Çukurova Uluslararası Havalimanı düzenlenen törenle 1. Yılını kutladı.
Yapılan açıklamada Çukurova Uluslararası Havalimanı 1. Yıl kutlama törenine Mersin Vali Yardımcısı Faik Arıcan, Tarsus Kaymakamı ve Çukurova Uluslararası Havalimanı Mülki İdari Amiri Mehmet Ali Akyüz, DHMİ Çukurova Uluslararası Havalimanı Başmüdürü Seracettin Yıldırım, Havalimanı paydaşları ve çalışanları katıldı. Törende konuşan Oğuz Oflaz ‘’Çukurova Uluslararası Havalimanı’nın ilk yılını kutlamanın heyecanı ve gururu içindeyiz. Bu bir yıl, bizim için yalnızca zamanın geçişini değil; bir vizyonun, bir emeğin ve bir hayalin gerçeğe dönüşünü temsil ediyor’’ diyerek bir yıllık süreci değerlendirdi.
Yurtiçinde 8, yurtdışında 22 noktaya direkt uçuş gerçekleşti.
Çukurova Uluslararası Havalimanı yetkililerinden yapılan açıklamada; ‘’Çukurova Uluslararası Havalimanı olarak, gerçekleştirdiğimiz direkt seferlerle Kıbrıs’tan Londra’ya, Medine’den Van’a, Cidde’den Trabzon’a kadar uzanan geniş bir uçuş ağına sahibiz. Kısacası artık bu bölge, kendi gökyüzüne sahip diyebiliriz. Türkiye’nin stratejik konumda yer alan yeni nesil havalimanlarından biri olan Çukurova Uluslararası Havalimanı, yolcu ve kargo taşımacılığında erişilebilirlik, kalite, sürdürülebilirlik ve dijitalleşme ilkeleri doğrultusunda hızlı bir gelişim süreci yaşıyor. 2025 yaz sezonuna hem iç hatlarda hem de dış hatlarda oldukça güçlü bir ağ yapısıyla girdik" denildi.
Birinci yıl kutlaması etkinliğinde pasta kesimi yapıldı ve toplu fotoğraf çekimi yapıldığı bildirildi.