Tarsus Üniversitesi'nden 15 Temmuz Etkinlikleri

SONMANŞET.COM- TARSUS ÜNİVERSİTESİ tarafından 15 Temmuz hain darbe girişiminin yıldönümü nedeniyle “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” adı altında konferans düzenlendi.

GÜNDEM Yayın: 14 July 2020 - Tuesday - Güncelleme: 14.07.2020 20:01:00
Editör -
Okuma Süresi: 6 dk.
Google News

SELAHATTİN ÖZBOZKURT

SONMANŞET.COM- TARSUS ÜNİVERSİTESİ tarafından 15 Temmuz hain darbe girişiminin yıldönümü nedeniyle “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” adı altında konferans düzenlendi.

Etkinlikler çerçevesinde, Üniversitede “15 Temmuz büyük milletin şanlı direnişi” Anadolu Ajansının resim sergisi ile “İşgal girişiminden dirilişe 15 Temmuz’un anatomisi” adlı TRT belgesinin dışında “Tarihte Darbe Girişimleri ve 15 Temmuz” konulu panel düzenlendi.

Tarsus Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Aydın, Tarsus Ticaret Borsası salonunda sosyal mesafe kurallarına uyularak düzenlenen panelde yaptığı konuşmada, “15 Temmuz gecesi FETÖ'cü alçaklar karşısında kanlarıyla destan yazan, ezanımıza, bayrağımıza, vatanımıza, devletimize sahip çıkan tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Gazilerimize şükranlarımı sunuyor, sağlıklı uzun ömürler temenni ediyorum.” dedi.

“15 Temmuz büyük bir zaferdir. Türk milletinin top yekün direnişe ve yekvücut mukavemete geçtiği günün adıdır. 15 Temmuz kahramanı millet olan bir zaferdir. Tarihimiz boyunca kazandığımız her Zafer'in arkasında fedakarlık dirayet ve cesaret vardır” diyen Rektör Aydın, konuşmasını şöyle sürdürdü:

”Bunu Çanakkale'de gördük, Kurtuluş Savaşımızda gördük. Türk milleti cesareti, dirayeti ve mücadelesi ile bu topraklarda Çanakkale ruhunun, Kuvayi Milliye şuurunun halen diri olduğunu göstermiştir. FETÖ'nün ölüm kusan silahları karşısında milletimiz canından, cananından ve bütün varından vazgeçmiş, ancak vatanına namahrem elinin değmesine müsaade etmemiştir. 15 Temmuz gecesi bu millet vücudunu siper etmiştir. Elleri sopalı nineler, bastonuyla yürümekte güçlük yaşayan dedeler, F16'lar kalkamasın diye tarlasını yakan çiftçiler, köprüde can verenler, belki dinlerler umuduyla kendini askerin önüne atanlar, tankların altına yatanlar, üzerine çıkanlar, Genelkurmayı basanlar. Bu bir millet şuuruydu. 15 Temmuz gecesi boyunca gözlerimizi yaşartan, göğsümüzü kabartan birçok kahramanlık hikayesine şahit olduk. O gece milletimizin bağımsızlığı için neleri göze alabileceğini bir kez daha çok yakından gördük. Özel Kuvvetleri işgal etmeye gelen darbeci askerler tarafından 30 kurşunla şehit edilen Ömer Halisdemirler’i, baba oğul darbecileri engellemek için çıktıkları köprüde şehit edilen Erol - Abdullah Tayyip Olçok’ları, Gölbaşı'nda bombaların hedefi olan 52 yiğit Özel Harekat polisimizi asla unutmayacağız. 15 Temmuz insanlık tarihine altın harflerle yazılmış büyük bir demokrasi mücadelesinin adıdır. 15 Temmuz demokrasi tarihimiz açısından da çok önemli bir dönüm noktasıdır, önemli bir siyasal tecrübedir ve bu milletin hafızasına kazınmıştır. Bir asır önce “Ya istiklal, ya ölüm” parolasıyla Kurtuluş Savaşı'nı zaferle taçlandıran Türk milleti 15 Temmuz gecesi de aynı şuurla darbecileri püskürmüştür. O gün sokaklarda Milli irade ve demokrasiyi kanlarıyla sokaklara yazanlar, geleceğimiz, demokrasimiz ve milli şuur için çok önemli bir destanın kahramanı oldular. 15 Temmuz bize şu gerçeği bir kez daha gösterdi: Bu millet asil bir millettir. Bu millet cesur bir millettir. Bu millet kahraman bir millettir. Bu millet hürriyetine canı pahasına sahip çıkan bir millettir. Bu millet vatan söz konusu olduğunda aynı safta buluşma erdemi gösteren necip bir millettir. Bu kuvvetli millet asla çözülmemiştir, dirayeti kırılamamıştır. Feraset ve metanet sahibidir. Evvelallah bu topraklarda 15 Temmuz ruhu ayakta oldukça Türkiye'yi yolundan alıkoyabilecek hiçbir güç yoktur. Ülkemizin ve milletimizin geleceği aydınlıktır. Türkiye 15 Temmuz'da Vatan dersini pekiyi ile geçmiştir, dik durmuştur, eğilmemiştir. İkiyüzlü Emperyalist güçlerin kuklaları ile alenen saldırdığı dönemde Vatanına her ne pahasına olursa olsun sahip çıkmıştır. Allah birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi daim eylesin, her karışı Şehit kanlarıyla sulanmış bu güzel ülkemizi korusun, vatanımızı her türlü saldırıdan her türlü ihanetten muhafaza buyursun, bu millete bir daha 15 Temmuzlar yaşatmasın."

Tarsus Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Tuğba Yolcu’nun moderatörlüğündeki panelde Doç. Dr. Ayşe Atıcı Arayancan, “Dünden bugüne Haşhaşiler” ve Dr. Halil Kanadıkırık, “Karşılaştırmalı siyaset ve 15 Temmuz: Fransa’da 1961 darbe girişimi, direniş ve Cumhuriyet’in yerleşmesi” konusunda detaylı bilgi verdi.

Konuşmaların ardından, panelin moderatörü ve konuşmacılarına günün anısına çiçek, plaket ve Tarsus’a özgü Sarıulak zeytinyağı armağan edildi.

Kaymakam Kadir Sertel Otcu, Emniyet Müdürü Ercan Elbir, Tarsus Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Aydın, Belediye Başkan yardımcısı Serap Kurtçu, Müftü Ali Can, Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya, Rektör yardımcısı Prof. Dr. Ali Deran, Üniversite’nin Genel sekreteri Prof. Dr. Mehmet İnce, Ticaret Borsası Bahçesine 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anısına fidan dikti.

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
ss