Tarsus'ta "İsmail Haniye ve Gazze Şehitleri" için Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı
SONMANŞET.COM- TARSUS'ta İsmail Haniye ve Gazze Şehitleri için Gıyabi Cenaze namazı kılındı.

SELAHATTİN ÖZBOZKURT
SONMANŞET.COM- TARSUS'ta İsmail Haniye ve Gazze Şehitleri için Gıyabi Cenaze namazı kılındı.
Cuma namazı sonrasında, Ashabı Kehf Platformu'nun düzenlediği organizasyonda, İsmail Haniye ve tüm Gazze şehitleri için gıyabi cenaze namazı kılınırken, etkinliğe Gazze'de yaşanan acılarını paylaşmak ve şehitlere dualar etmek amacıyla yoğun bir katılım gösterildi.
Etkinlik, İsmail Haniye ve tüm Gazze şehitleri için kılınan gıyabi cenaze namazı ile başladı. Namazın ardından, basın açıklaması, Açık Kapı Derneği Başkanı Mehmet Yazıcı tarafından okundu.
Yazıcı, Gazze'de yaşanan trajedilerin ve şehit olanların anısına yapılan bu etkinliğin önemine değinerek, Gazze halkının maruz kaldığı zulüm ve adaletsizliklere dikkat çekip, uluslararası toplumun bu duruma kayıtsız kalmaması gerektiğini vurguladı.
Mehmet Yazıcı'nın basın açıklamasının ardından, Tarsus Müftüsü Murat Akçay kürsüye gelerek dua okudu.
Akçay, dualarında Gazze'deki mazlumlar için rahmet ve sabır diledi. Ayrıca, bu tür etkinliklerin birlik ve beraberlik duygularını pekiştirdiğini belirtti.