Tarsus'un İhracat Devi ERZA Tarım Üreticilere Devlet Desteği istedi
Tarsus'un İhracat Devi ERZA Tarım Üreticilere Devlet Desteği istedi

SELAHATTİN ÖZBOZKURT
SONMANŞET.COM- Tarsus'un yaş sebze ve meyve ihracatının Dev firması olan Erza Tarım bu yılki doğal afetler nedeniyle üreticilere "Devlet Desteği" istedi.
Rusya başta olmak üzere şeftali, nektarin gibi tüm sert çekirdekli ürünler ile sebze çeşidi ürünleri Avrupa ülkelerine ihraç eden Erza Tarım firması Yönetim Kurulu Başkanı Erden Zaman, bereketli topraklar üzerinde 40 yılı aşkın bir süredir üretim ve ihracat yaptıklarını belirterek, bölgede bu yıl yaşanan don ve dolu afeti nedeniyle tüm üreticilerin büyük zarar gördüğünü söyledi.
Rusya ve Avrupa pazarında güvenilir bir firma olarak üretim, kalite ve hizmet anlayışını daha da arttırarak devam ettirmekte olduklarını, ancak don ve dolu gibi afetlerin bölgede büyük bir tahribata yol açtığını belirten Erden Zaman, Don ve Dolu afeti nedeniyle devlet yetkililerine çağrı yaparak şöyle seslendi:
"Saygıdeğer tarım üreticileri ben de sizlerden biriyim. Bilindiği gibi hava koşulları nedeniyle bölgemizde ve ülkemizde çoğu meyve ağaçlarımızın büyük bir bölümü tamamen hasar görmüştür. 2024 Temmuz ayından 2025 yılı 23 Şubat’a kadar 200 gün emek verilen maddi ve manevi değerler tamamen yok olmuştur. Bütün yaşanan zor koşullar geleceğe not olsun . Ancak şunu söylemek istiyorum ki afetten büyük zarar gören ekili alanların öncelikle kendime , bölgeme ve ülkeme fayda sağlaması için 365 gün daha yaşanacak zor günlerin üstesinden gelmemizde devletimizin desteklerini bizden esirgememesi önem teşkil etmektedir. Uzun yıllardır faaliyet gösteren ERZA Tarım olarak durumun önemini vurguluyor ve devletin şefkatli elinin zarar gören tüm üreticilere uzanmasını bekliyoruz."