Vahap ve Meral Seçer, İftarı Akdenizliler ile Açtı
SON MANŞET.COM- Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Başkan Vekili ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ile Meral Seçer, Ramazan ayının 13. gününde Akdenizlilerle iftar sofrasının bereketini paylaştı
YAŞAM
Yayın: 04 Mart 2026 - Çarşamba - Güncelleme: 04.03.2026 01:28:00
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.

SELAHATTİN ÖZBOZKURT
SON MANŞET.COM- Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Başkan Vekili ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ile Meral Seçer, Ramazan ayının 13. gününde Akdenizlilerle iftar sofrasının bereketini paylaştı. Aynı sofrada buluşan binlerce vatandaş, ezanın okunmasının ardından orucunu açarak, Ramazan’ın manevi atmosferinde kardeşliğin ve dayanışmanın en güzel örneklerinden birini sergiledi.
Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından Akdeniz ilçesi Gündoğdu Mahallesi’nde düzenlenen iftar programına; Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin İl Başkanı Koral Ömür, Akdeniz Belediyesi Seçilmiş Başkanı Hoşyar Sarıyıldız, siyasi partilerin il ve ilçe başkanları ile yöneticileri, sivil toplum kuruluşlarının ve siyasi partilerin temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Başkan Seçer ile Meral Seçer iftar alanında; Mersin Büyükşehir Belediyesi Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi Hal Şubesi öğrencileri tarafından çiçeklerle karşılandı.
Başkan Seçer: “Bu sofralar milletin sofrası”
Başkan Seçer, Mersin Büyükşehir tarafından Ramazan ayı dolayısıyla düzenlenen iftar sofralarında bereketi paylaştıklarının altını çizerek, “Bu bereket ve sofra, milletin sofrası, milletin bereketi. Bu sofralar sizlerin parasıyla kurduğumuz sofralar. Kendi paranız, kendi yemeğiniz gibi afiyetle yiyin, afiyet olsun” dedi.
Başkan Seçer’den birlik-beraberlik vurgusu
Seçer, Mersin Büyükşehir olarak devletin bir kurumu olduklarının altını çizerek, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu devletin 86 milyonun devleti olduğunu vurguladı. Devletin güçlü olmasının da yurttaşlara kendilerini daha güçlü hissettireceğinden söz ederek konuşmasına devam eden Seçer, “Devlet de adaletli olacak, devlet sistemi de vatandaşını eşit görecek. Devlet; birine başka, diğerine başka muamele yapmayacak. Türkiye Cumhuriyeti kimliği taşıyan her birey, devletimizin onurlu, şerefli ve eşit yurttaşıdır. Birbirimizden ayrımız olmayacak. Devletimizi seveceğiz” ifadelerine yer verdi. Şanlı bayrağın altında, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet’te sonsuza kadar yaşama gayreti içerisinde olacaklarını ifade eden Seçer, “Güçlü ve bir arada olacağız. Ayrı düşünebiliriz, farklı etnik yapıdan olabiliriz veya farklı siyasi partilere gönül vermiş olabiliriz ama ülkemizin davasında ve birliğimizi gerektiren davalarda hep beraber olacağız” dedi.
“Güçlü ve saygın ülke olmanın yolu güçlü devlet sisteminden geçiyor”
Orta Doğu’da yaşanan son gelişmelere değinen Seçer, dünyanın savaşa girdiğinden söz etti. Günümüzde artık teknolojik savaş döneminin yaşandığından bahseden Seçer, “ ‘Güçlü ülke, saygın ülke’; o da güçlü devlet sisteminden geçiyor. Bugün Orta Doğu’da olan olayları hep beraber görüyoruz. Eğer Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne yan bakamıyorlarsa, işte o güçlü devlet sisteminden, bir asır önce Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu, ayakları yere sağlam basan, kökleri derine giden, 700 yıllık bir devlet geleneği olan Türkiye Cumhuriyeti’nin gücünden ve duruşundan kaynaklanıyor. Onun için ülkemizi seveceğiz. Hep beraber bu ülkenin kalkınması için mücadele edeceğiz” diye belirtti.
“Mersinimiz herkesin birbirine saygı duyduğu bir yer”
Kenti daha güzel bir hale getireceklerini ifade eden Seçer, Mersin’in; Türkiye’nin her yerinden istikbal aramak ve çocuklarına daha mutlu bir yaşam sağlamak için çalışan, emek eden emekçi insanların kenti olduğundan söz ederek, “Mersin bereketli kent. Bu kenti çok daha iyi yerlere getireceğiz. Bunu da birbirimizi severek ve birbirimize saygı duyarak yapacağız. Mersinimiz herkesin birbirine saygı duyduğu bir yer ve Başkanınız da herkese saygı duyan bir başkan” diye belirtti. Yurttaşlar arasında hiçbir siyasi ayrım gözetmediklerini de ifade eden Seçer, kavga istemediklerinin de altını çizerek, “Mersinimizde olduğu gibi; huzurun, mutluluğun, kardeşliğin, refahın ve bereketin olduğu yerde her şey en güzel olur” ifadelerini kullandı.
Yorumlar (0)



