Çamlıyayla Yolunda 3 Günlük Bebeği Bulduklarını Söyleyen Ailesi Serbest Bırakıldı
SONMANŞET.COM- Mersin'in Çamlıyayla ilçesinde yayla yolunda terk edilmiş vaziyette kız bebek bulduklarını jandarmaya ihbar eden kişilerin, bebeğin aile üyeleri oldukları belirlendi, ancak başında bekledikleri gerekçesiyle serbest bırakıldıkları öne sürüldü.

SELAHATTİN ÖZBOZKURT
SONMANŞET.COM- Mersin’in Çamlıyayla ilçesinde yayla yolunda terk edilmiş vaziyette kız bebek bulduklarını jandarmaya ihbar eden kişilerin, bebeğin aile üyeleri oldukları belirlendi.
Alınan bilgiye göre Çamlıyayla ilçesinin Kızılalan mevkiisinde 3 gün önce akşamı 112 Acil Çağrı Merkezi'ni arayıp, yayla yolunda ıssız bir bölgede terk edilmiş bebek bulduklarını n ihbar edilmesi üzerine bölgeye sevk edilen jandarma ve sağlık ekipleri yeni doğmuş olduğu ve birkaç günlük olduğu düşünülen kız çocuğunu Tarsus Devlet Hastanesi'ne götürüp, Yeni Doğan çocuk Ünitesi'nde kontrol altına aldı.
Hemşirelerin anne şefkatiyle baktıkları bebeğin sağlık durumunun iyi olduğu belirtilerek, bir süre sonra devlet korumasına alınacağı öğrenildi.
Bebeği sokağa terk edenlerin belirlenmesi için çalışmalarını çok yönlü sürdüren Çamlıyayla İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, ihbarı yapan kişilerin sorgusuna başladı.
İddiaya göre jandarma ekipleri bebeğin annesi olan E.N.I., anneannesi F.I., dedesi R.I., teyzesi E.Ü. ve eniştesi T.Ü.’yü gözaltına alarak sorgulamaya başladı.
Ailece karar alıp bebeği ıssız bir bölgeye terk ettikleri ve devletin koruma altına alması için ihbarda bulundukları ve çocuğun başında bekledikleri belirlenen aile üyelerinin, ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildikleri ve adliyede serbest bırakıldıklrı öne sürüldü.